Widget Image
MARKETING WEB - Promovare online prin intermediul articolelor.
HomeConstrucţiiCe sunt nacelele și la ce ne pot ajuta?

Ce sunt nacelele și la ce ne pot ajuta?

Ce sunt nacelele și la ce ne pot ajuta?

Nacelele sunt acele utilaje pe care le poți folosi cu încredere pentru a realiza lucrări la înălțime. Fie că vorbim de lucrări de întreținere, de renovare sau lucrări de construcții, nacelele sunt utilajele ideale care îți vor asigura cele mai bune construcții.

În sectorul industrial și în construcții, nacelele sunt utilaje indispensabile. Ai nevoie de ele pentru ca toate proiectele tale să prindă contur și ca muncitorii tăi să poată ajunge la înălțime cu cea mai mare ușurință.

Care sunt specificațiile tehnice ale nacelelor?

O nacela este un utilaj de lucru care poate fi utilizat pentru a asigura accesul temporar al unei persoane sau a echipamentelor din zona în anumite locuri inaccesibile la înălțime.

Care sunt specificațiile tehnice?

Sursă de alimentare

Nacelele pot funcționa pe baza de electricitate, benzină și motorină. Mai poate există și anumite tipuri de nacele care pot funcționa pe o combinație între electricitate și diesel.

Înălțimea maximă de ridicare

Sunt două tipuri de înălțimi de ridicare. Prima se referă la înălțimea maximă la care se poate ridica platforma iar cea de-a două se referă la înălțimea maximă la care se poate lucra de pe platforma. Din acest motiv este recomandat să ai parte de toate detaliile necesare. În funcție de activitatea pe care dorești să o desfasori poți alege cea mai potrivită nacela.  Cele mai mici nacele au o înălțime de ridicare de 3,5 metri în timp, nacelele mai mari pot depăși 45 de metri.

Greutatea de ridicare

Trebuie să ai în vedere atât greutatea oamenilor care sunt pe platforma cât și cea a uneltelor utilizate. Nacelele de mici dimensiuni pot ridica până la 140 de kg în timp ce, nacelele de mari dimensiuni pot ridica peste 1,5 tone.

Activitățile la care poți folosi nacelele

Construcții și întretineri clădiri

Pentru construcția unor clădiri este necesară utilizarea nacelelor. Utilajele clasice nu pot ajunge la înălțimea necesară ca lucrarea să se poată finaliza cu succes. O nacela va permite lucrătorilor să ajungă în zonele mai greu accesibile precum acoperișul sau anumite structuri.

Inspecții tehnice ale avioanelor și a podurilor

Inspecțiile tehnice periodice ale avioanelor sau a construcțiilor se pot realiza mult mai ușor cu ajutorul nacelelor. Nacelele sunt pregătite pentru orice activitate exterioară și oferă siguranță pe care orice persoană o dorește.

Întreținerea clădirilor

În orașe apar din ce în ce mai multe clădiri cu fațade de sticlă pe care trebuie să le întreții corespunzător. Pentru a putea să cureți geamurile ai nevoie de o nacela sau de un utilaj specific lucrului la înălțime. Cu cât vei lucra mai în siguranță cu atât te vei simți mai sigur pe ceea ce realizezi și vei știi că rezultatul de care vei avea parte va fi unul satisfăcător.

Reparații la liniile electrice

Nacelele sunt de cele mai multe ori utilizate pentru a repara sau pentru a instala liniile de electricitate. Înălțimea unui stâlp stradal este de 10-13 metri iar o nacela este un utilaj perfect pentru asta.

CDP Access îți asigura echipamentele pentru lucrul la înălțime de care ai nevoie.

Share With: