Widget Image
MARKETING WEB - Promovare online prin intermediul articolelor.
HomeRestaurante & PizzeriiInformatii pe care sigur nu le stiai despre pizza

Informatii pe care sigur nu le stiai despre pizza

Informatii pe care sigur nu le stiai despre pizza

Pizza este un preparat iubit de oamenii de pretutindeni. Cu totii ne dorim sa avem parte de o zi relaxanta in care sa uitam de grijile de zi cu zi si sa ne rasfatam cu o pizza proaspata si gustoasa.

Informatii despre pizza pe care sigur nu le stiai

Care este prima pizza

Prima pizza a aparut in cele mai vechi timpuri. Grecii si egiptenii pregateau o pizza ca o paine prajita si o inmuiau cu ulei de masline si cu mirodenii. Pizza pe care o stim astazi a evoluat in Napoli Italia iar rosiile au fost adaugate la sfarsitul secolului al XVIII-lea.

Cel mai popular topping folosit este pepperoni

In mod destul de ciudat cel mai folosit topping este pepperoni. Acest topping este urmat de carnati iar iubitorii de pizza pot confirma asta.  Oamenii adora sa isi comande o pizza bogata care sa le poata satisface toate gusturile.

O pizza a fost livrata in spatiu

Destul de ciudat, nu-i asa. In anul 2001 Agentia Spatiala Rusa a fost platita cu  mai mult de un million de dolari pentru a livra o pizza de sase inci la Statia Spatiala Internationala. Yuri Usachov, rusul cosmonaut a avut onoarea de a fi prima persoana care a primit o livrare de pizza pe orbita.

Inca nu se stie cum a aparut cuvantul “ pizza”

Cuvantul “ pizza” a fost documentat pentru prima data  in jurul anului 997 in Gaeta, Italia.  Dupa aceasta perioada numele a inceput sa se raspandeasca in diferite parti din centrul si din sudul Italiei.

Cand se comanda cel mai des pizza

Serile de sambata sunt considerate a fi cele in care oamenii comanda cel mai des pizza. In acea seara oamenii care isi petrec timpul acasa avand diferite activitati prefera sa comande mancare iar pizza este cel mai preferat preparat.

In Italia exista o lege in care sunt mentionate regulile de preparare a pizzei

In Italia exista o lege in care sunt specificate regulile pentru o pizza adevarata si toti italienii se conformeaza acestor reguli. Aceste legi sunt destul de complexe, de la aluat, la ingrediente si inclusiv modul in care este turnat uleiul de masline. Totul este prevazut in cele opt capitole distincte ale legii. O pizza trebuie sa fie coapta in cuptorul cu lemne si sa nu aiba mai mult de 35 de cm in diametru si sa nu fie mai groasa de o treime de cm in mijloc si 2 cm pe margini.

Pizzeria Adrian Craiova te asteapta cu o pizza perfecta

Daca vrei sa savurezi o pizza perfecta din toate punctele de vedere atunci trebuie sa ajungi la Pizzeria Adrian Craiova. Aici vei gasi preparate care te vor cuceri inca de la prima inghititura. Pizza este un preparat pe care il poti savura in orice moment, de acasa , de la munca sau chiar in restaurant. La Pizzeria Adrian Craiova vei gasi intelegere cu privire la modul in care vrei sa servesti masa dar si un personal care te poate sfatui in alegerea unei pizza delicioase.

Share With: