Widget Image
MARKETING WEB - Promovare online prin intermediul articolelor.
HomeDietă & FitnessCare sunt beneficiile aduse de cursurile de yoga?

Care sunt beneficiile aduse de cursurile de yoga?

Care sunt beneficiile aduse de cursurile de yoga?

Yoga este o formă străveche de exerciții care se concentrează pe forță, flexibilitatea și pe respirație pentru a susține starea de bine fizică și psihică. Componentele mișcării numite yoga sunt pozițiile, meditația și respirația.

La început a fost o practică spirituală dar a devenit populară deoarece este un mod important de a susține bunăstarea fizică și mentală. Frecvența și durata sesiunilor variază în funcție de problema care urmează să fie tratată.

Yoga conectează mișcarea corpului și fluctuațiile minții în ritmul respirației. Ajută foarte mult la conștientizarea momentului prezent și la creșterea flexibilității.

Care sunt beneficiile aduse de yoga?

Poate ameliora durerile de spate

Foarte multe persoane se confruntă la un moment dat cu dureri de spate care cauzează disconfort mare și care reduc calitatea vieții. Ședințele de yoga sunt eficiente pentru durerile de spate și pentru durerile cronice. Yoga oferă îmbunătățiri majore în reducerea durerii și în îmbunătățirea calității vieții.

Este soluția ideală pentru depresie și anxietate

Yoga presupune centrarea atenție asupra gândurilor și a momentului prezent. Nivelul crescut de cortizol este de cele mai multe ori observat în depresie iar yoga poate reduce nivelul de cortizol iar în acest mod va reduce și stresul.

Îmbunătățește echilibrul și flexibilitatea

Sesiunile de yoga ajută foart mult la îmbunătățirea echilibrului. În timp se va îmbunătăți considerabil flexibilitatea organismului iar corpul își va echilibra postura mai ales în sesiunile hatha. Efectele aduse de yoga se resimt la nivelul coloanei vertebrale.

Te ajută să scapi de stres și să fii relaxat

Sesiunile de yoga pot reduce nivelul de cortizol din organism și favorizează relaxarea și reducerea stresului. Atunci când o persoană se confruntă cu o situație stresantă, ritmul cardiac crește iar mușchii se tensionează și traspiratia devine abundență.

Yoga reduce ritmul cardiac și scade tensiunea arterială și în timp va îmbunătăți respirația.

Yoga ajută la sănătatea oaselor și articulațiilor

Yoga este benefică pentru reducerea riscului de osteoporoză și a altor afecțiune ale sistemului osteo-articular. Pozițiile pe care le înveți în yoga favorizează și îmbunătățesc echilibrul. În plus, acestea reduc riscul de căderi.

Această formă de terapie previne îmbătrânirea cartilajelor și problemlor coloanei și menține hidratarea discurilor intervertebrale.

Ajută la reglarea respirației

Anumite tipuri de repiratie pot ajută la curățarea pasajelor nazale și la calmarea sistemului nervos. Yoga este benefică în ameliorarea simptomelor astmului și ale unor afecțiuni ale sistemului respirator.

Cu ajutorul acestui tip de exerciții poți să ai parte de o sănătate mai bună.

Ne ajută să avem parte de un corp armonios și frumos

Yoga poate fi văzută că o formă de activitate fizică și care aduce numeroase beneficii la reducerea indicelui de masă corporală, reducerea circumferintei taliei și reducerea circumferintei soldurilor.

Ajută la reducerea riscului cardiovascular

Sesiunile de yoga care sunt combinate cu meditație și exerciții de respirație. Numeroase studii au concluzionat că yoga  este o modalitate sigură și eficientă pentru menținere sănătății inimii.

Harmony Wellness Center este centrul de yoga la care să apelezi

Harmony Wellness Center este locul în care poți învața mai multe despre yoga și cum să o pui în practică.

Share With: